Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Se subordonează direct Primarului orașului Ocna Mureș.
Coordonează elaborarea planului de amenajare a orașului și realizarea programului de măsuri pentru aplicarea strategiei de amenajare și de dezvoltare a teritoriului prin obiective si opţiuni ale strategiei de dezvoltare a teritoriului orașului, domenii prioritare ale amenajării teritoriului prin gospodărirea complexă a apelor, infrastructura de transport, telecomunicaţii, energetică, zonele protejate și construite, restructurarea și realizarea de activităţi economico-sociale, dezvoltarea și modernizarea orașului, îmbunătăţirea nivelului de locuire, dotare și echipare.
Urmăreşte întocmirea, avizarea şi aprobarea documentaţiilor de urbanism pentru orașul Ocna Mureș.
Fundamentează dezvoltarea complexă a teritoriului orașului Ocna Mureș.
Dezvoltă unele structuri funcţionale – spaţiale care să permită realizarea unui echilibru permanent între modul de valorificare a potenţialului natural și economic și protejarea acestora în corelare cu conceptul dezvoltării durabile a teritoriului.
Elaborează conceptul general al amenajării teritoriului orașului Ocna Mureș.
Asigură asistența de specialitate la lucrările comisiilor de specialitate ale Consiliului Local.
Urmărește respectarea legalității privind activitatea de afișaj și reclamă.
Asigură recepționarea lucrărilor de urbanism și amenajarea teritoriului executate de institutele de proiectare la care au fost comandate de primărie.
Asigură respectarea legalității în actele și avizele acordate în domeniul autorizațiilor în construcții, urbanism și amenajarea teritoriului orașului Ocna Mureș.
Verifică și controlează modul de aplicare a hotărârilor Consiliului local și dispozițiilor Primarului în domeniul urbanismului și amenajării teritoriului, luând măsuri de intrare în legalitate.
Urmăreşte îmbunătăţirea continuă a aspectului urban şi face propuneri pentru păstrarea specificului local în materie de arhitectură.
Asigură urmărirea realizării programelor pentru punerea în siguranţă a clădirilor afectate de calamități.
Asigură urmărirea realizării programelor pentru siguranţa clădirilor cu risc mare de funcţionare.
Asigură verificarea scrisorilor şi reclamaţiilor cu privire la respectarea disciplinei în activitatea de urbanism, calitatea lucrărilor de construcţii, protecţia teritoriului şi propune măsuri de soluţionare a problemelor verificate.
Asigură relaţiile publice cu cetăţenii, instituţiile publice şi societăţile comerciale privind problemele de specialitate.

Camera: 10
Telefon: 0258 871 217 / interior 232
Fax: 0258 871 217
Fax-mail: 0358 816 440
Program de lucru
07:30 – 16:00 (luni, marți, miercuri și joi)
08:00 – 14:00 (vineri)


Arhitect șef: Sorina Geta Biriș

Telefon: 0258 871 217 / interior 232
Camera: 10
E-mail: urbanism@primariaocnamures.ro

Înapoi sus
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support