Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Unitatea Administrativ – Teritorială Oraşul Ocna Mureş anunţă începerea activităţilor proiectului “Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii educaţionale a Şcolii “Lucian Blaga” clasele 0-VIII din oraşul Ocna Mureş“, cod SMIS: 124656, în baza contractului de finanţare nr. 6352 din 18.11.2020, încheiat cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, în calitate de Autoritate de Management și cu Agenţia pentru Dezvoltare Centru, în calitate de Organism Intermediar.

Proiectul este finanțat prin Regio – Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale, Prioritatea de investiții 10.1 – Investiţii în educaţie, şi formare, inclusiv în formarea profesională, pentru dobăndirea de competenţe şi învăţare pe tot parcursul vieţii prin dezvoltarea infrastructurilor de educaţie şi formare”,  Obiectiv Specific 10.1 Creşterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi invăţămăntului obligatoriu, în special pentru copiii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului.

Obiectivul general al proiectului este creşterea calitativă şi diversificarea funcţională a infrastructurii de învăţămănt obligatoriu din oraşul Ocna Mureş, în vederea asigurării accesului sporit, atractiv la educaţie, reducerii riscului de adandon, în special la nivelul copiilor din familii vulnerabile social şi sprijinirii participării părinţilor pe piaţa forţei de muncă, pentru o dezvoltare comunitară durabilă şi inclusivă.

Obiectivul specific al proiectului este reabilitarea şi modernizarea Şcolii “Lucian Blaga” clasele 0-VIII din oraşul Ocna Mureş“, în suprafata totală construită la sol de 1311 mp, dotarea cu mobilier şi echipamente didactice şi de suport pedagogic modern, corespunzatoare calitativ şi funcţional standardelor unui act educaţional complet, adresat unui număr de 465 de elevi, cu scopul de a sprijini dezvoltarea de aptitudini sociale şi comunitar integrative.

Perioada de implementare a proiectului este 01.12.2017 – 31.10.2022.

Valoarea totală a proiectului este de 12.431.470,49 lei. Valoarea finanţării nerambursabile din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 12.182.841,08 și 248.629,41 lei din Bugetul local.

Înapoi sus
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support