Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Caravana de responsabilitate civică și a implicării europene a cetățenilor din regiunea Centru a poposit, vineri, 22 martie 2024, la Ocna Mureș

Dacă te întrebi ”De ce să votez?” atunci te așteptăm să participi și să ne întrebi sau să ne chemi să îți răspundem la întrebare. Cu acest mesaj, Europe Direct Regiunea Centru susținut de structura gazdă, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru și de Comisia Europeană, în colaborare cu autoritățile publice locale din cele șase județe ale Regiunii Centru organizează o caravana de informare și responsabilitate civică a cetățenilor și angajaților din mediul public și privat. Anul 2024 este un an cu patru runde de alegeri, care demarează cu alegerile europarlamentare. Oricare cetățean din județele Regiunii Centru: Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, care are aceste dileme privind sprijinul de care a beneficiat România din partea UE este invitat să participe în evenimentele publice propuse de organizatori.

Caravana de responsabilitate civică și a implicării europene a cetățenilor din regiunea Centru a poposit, vineri, 22 martie 2024, la Ocna Mureș, iar în prezența unui public numeros, s-a discutat liber timp de aproape două ore pe tema alegerilor europarlamentare.

De ce să participi la alegerile europarlamentare? Fiindcă Parlamentul European este locul în care întreaga Uniune Europeană discută și decide cu privire la subiecte importante care au un impact asupra vieții noastre. În calitate de cetățean european, fiecare are un rol esențial în acest proces. Democrația începe cu noi, cetățenii, și periodic putem transmite politicienilor mesajul nostru. Cetățenii pun lucrurile în mișcare când votează la alegerile pentru Parlamentul European, iar deciziile luate la nivel european ne afectează viața. Fără această responsabilitate civică și fără implicare, nu vom putea influența viitorul, valorile  se estompează, iar normalitatea se dezechilibrează.

În perioada martie – mai, Centrul Europe Direct Regiunea Centru va derula caravana de informare și implicare civică a cetățenilor privind participarea la alegerile europarlamentare. Cu mesajul #FOLOSEȘTE-ȚI VOTUL și discuții față în față cu sute de angajați din diferite societăți comerciale, echipa EUROPE Direct alături de reprezentații instituțiilor locale vor sublinia faptul că în 9 iunie 2024 putem alege oamenii care trebuie să susțină pe termen lung interesele României, care vor contribui la alegerea noului Președinte al  Comisiei Europene și care vor exprima direcția sprijinului oferit de Uniunea Europeană.

Înapoi sus
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support