Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Teatrul de păpuși „Prichindel” Alba Iulia prezintă la Ocna Mureș piesa: Scufița Roșie

Teatrul de păpuși „Prichindelul” din Alba Iulia prezintă, în data de 17 Aprilie 2024, orele 10.00 și 11.00, la Casa de Cultură ,,Ion Sângerean” din Ocna Mureș, spectacolul pentru copii „Scufița roșie,, o piesă minunată dedicată tuturor copiilor !Vă așteptăm cu drag, alături de cei mici!

Scenariul: Cristian Pepino
Regia și distribuția: Teodora Popa și Viorica Boda
Scenografia, sculptura și pictura: Marian Sandu și Oriana Pelladi
Muzica: Levente Szöcs

Cine nu știe povestea fetiței care pornește la drum spre bunicuță și, neascultând de povețele mamei, ajunge, împreună cu bunica, în burta lupului! Ei bine, povestea noastră este puțin altfel. Prin talentul și umorul lui Cristian Pepino, care a scris scenariul, prin viziunea scenografică a lui Marian Sandu, precum și prin punerea în scenă a colegelor noastre, ea se transformă într-o poveste originală, plină de umor, de aventură și de personaje simpatice.

Convenția teatrală, specifică teatrului de păpuși, este vizibilă, adică actorul și păpușa sunt alături și se prezintă astfel pe scenă, după cum veți vedea. Apoi personajele sunt aduse, într-o anumită măsură, în zilele noastre: scufița este o puștoaică simpatică, o fetiță sportivă, căreia îi plac drumețiile, curioasă, bunicuța este o bunicuță căreia îi place să tricoteze și să se uite la televizor/să asculte radioul, lupul este un mare șmecher (cam așa se crede el), iar vânătorul este acel vânător preocupat să prezerve fauna și flora pădurilor:

„E o poveste cu învăţăminte
Care te-nvaţă cum să fii cuminte
De oamenii vicleni să te fereşti,
Că altfel s-ar putea să o păţeşti.”

Cristina Smadea,
Secretar literar

Regia tehnică: Elena Madaras
Lumini: Ovidiu Tămășan
Sunet: Florin Andrea
Mașinist: Gheorghe Hațegan
Croitorie: Mirela Tămășan
Tâmplărie: Dumitru Crăciun

Manager: Ioana Bogățan

Înapoi sus
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support